Čištění čalouněného nábytku a koberců

polečnost Complete Service je připravena nabídnout Vám více služeb, než jenom běžné zametání nebo vytírání. Jednou z těchto služeb je také čištění čalouněného nábytku a koberců. Pokud máte dojem, že tato služba je marginální a nedůležitá, představte si, že trávíte pouhých pár vteřin ve svém bytě bez koberců a bez nábytku. Ošklivá představa? Pak tušíte, že i čištění potřebného nábytku je potřebné. Nechť je tento článek malým poradcem ohledně dotyčné problematiky.

Proč je čištění nábytku lépe ponechat profesionálům?

Čalouněný nábytek i koberce jsou součásti nábytku, jež se svým charakterem vymykají. Těžko je vytřeme hadrem na podlahu, nelze z nich ani setřít prach vlhkým hadrem či je vyprášit prachovkou. Na čalounění a koberce je nutno se vybavit znalostmi i technologiemi, aby byl výsledek dokonalý. I při běžné údržbě může chyba v pracovním postupu dotyčné kusy nábytku zničit. Natožpak při odstraňování skvrn. Vším potřebným jsou však vybaveny kvalitní úklidové firmy, mezi něž dojista patří také pražská společnost Complete Service. Vyškolení a zkušení odborníci dobře vědí, jak nejlépe pečovat o Váš majetek, aby se stal opět čístým a jako novým.

Je důležité si uvědomit, že není vše univerzální. Vhodný čisticí prostředek závisí na přesném charakteru čalounění či koberce i na přesném charakteru špíny. A není v silách a schopnostech běžného majitele nábytku, aby jednak dobře určil vhodné chemikálie a jednak všechny doma uchovával.

Jak se čistí koberce?

Jak zřejmě tušíte, profesionální čištění koberců má několik fází, které nejen odstraní viditelné nečistoty, ale také navrátí materiálu původní jas barev a dokonalou čistotu. Jak již bylo zmíněno výše, čištění koberců vyžaduje individuální přístup, ale také čas. Testování pracích prostředků, různých hub, kartáčů a tříbení dovedností jsou věci, kterými si musí každá úklidová firma projít.

Základním stupněm čištění je obyčejné vysátí nečistot vysavačem. Vakuová metoda je v první fázi nenahraditelná, neboť umožňuje odstranit nečistoty z povrchu koberce. Druhým stupněm je potom chemické změkčení špíny, která by sama o sobě mechanicky nepustila. V třetí fázi se chemicky narušená nečistota i s chemikálií vysaje a následuje už pouze čtvrtá fáze, sušení. U opravdu profesionálních firem zvládne všechny tyto tři fáze jeden zaměstnanec s jedním strojem.

Pokud je koberec více znečištěn, je samozřejmě jeho očista o něco složitější. Je často nutno použít silnějších chemikálií, což vyžaduje lépe analyzovat problém, neboť silnější chemikálie mohou při chybném použití způsobit větší škody. Je však nutno zdůraznit, že zaměstnanci firmy Complete Service jsou školení s zkušení profesionálové a také čisticí chemie je biologicky zcela nezávadná.

A jak probíhá čištění čalouněného nábytku?

Nejjednodušším způsobem čištění čalouněného nábytku je opět vysávání. Ne vždy je však pomocí něj možno doáhnout uspokojivých výsledků. I zde je na místě použít chemických čisticích prostředků, avšak samosebou odlišných od těch, které se používají na koberce. Čalouněný nábytek je svou jemností ještě náchylenější k poškození a rozum a přemýšlení jsou při jeho čištění stejně důležité, jako samotné chemikálie a čisticí stroje.

Úklid kuchyně

Vánoční svátky se velmi rychle a nezadržitelně blíží a s nimi i předvánoční úklid. Nejvíce zabrat nám při tomto úklid dá nejspíše úklid kuchyně. Jedná se o místnost,

Zobrazit »

Extrakční čistící prostředky

Pro důkladné čištění je klíčový správný výběr čisticího prostředku v závislosti na čištěném materiálu, jeho stáří, vytíženosti a požadavcích klienta. Při větším znečištění je třeba

Zobrazit »

Zašlete poptávku našich služeb

Chcete se nadobro zbavit starostí s úklidem? Svěřte úklidové práce našim pečlivým zaměstnancům. Vyplňte tento krátký formulář a obdržíte nabídku šitou na míru.

Naše úklidová firma má pojištění odpovědnosti za škody na 5 milionů Kč a je čestným držitelem certifikátu ISO 9001 (systém managementu kvality). Nabytí certifikátu ISO je známkou nejvyššího možného standardu, který firma může splňovat a sázka na držitele této certifikace nikdy neznamená krok vedle.